Sunday, October 23, 2011

Reception halls, Selangor area

Salam

Hey!

I've been busy these couple of weeks. Busy juggling life between research, classes and wedding preparations. I'm still a student btw. A master student, trying so hard to finish my research before my solemnization so that I can be a stay-at-home wife while writing my thesis. teehee.

Okay, mari kembali ke tujuan sebenar post ni :p

RECEPTION HALLS. Yeay!

So my side still mencari dewan yang sesuai. Banyak dewan yang I nak dah fully booked. Sungguh sedih begini. Padahal reception lagi 11 months. nangissss T___T

I akan senaraikan beberapa hall yang I dah usha and bakal usha. Ada gambar dewan2 yang I dah pergi survey sendiri tapi cable camera pulak tak jumpa. haish. Terpaksa google je. Maap la ye. My list of reception hall ni lebih kepada dewan bankuet (carpeted and nice interior), but I'll include a few other non-banquet halls

Dewan Bankuet, MBSA, Shah Alam
Kadar sewa (siang) - RM4800
Kapasiti - 800 orang
Sewa termasuk - 50 meja, 500 kerusi bankuet, PA system (2mics)
Contact no : 03-55222762

This is my first choice tapi malangnya fully booked sampai September 2012. Buat masa ni, the management tutup tempahan. Diorang kata by next week boleh try call lagi tapi I takkan call pun sebab I nak buat reception September '12, so memang takde harapan.

Dewan Jubli Perak, Shah Alam
Kadar sewa - RM3700 + RM1000 (deposit) = RM4700 (siang)
RM5000 (malam)
Kapasiti - 800+ orang
Sewa termasuk - 50 meja, 500 kerusi bankuet, PA system (2mics)
Kemudahan - banyak parking (free), surau, bilik menunggu/VIP/bersiap ada tapi kena tulis surat and tempah kalau nak guna.

Dewan Cattleya, PKPS, Shah Alam
No outside caterer. Must use Kuzie Catering under Pak Engku. Pak Engku ni wedding planner for Dato' Siti Nurhaliza and Ning Baizura.
RM55/pax
If more than 1000pax, RM25/subsequent pax.
Contact no: 03-5516700, 03-55118900

Grand ballroom, De Palma Hotel, Shah Alam
I dah try call banyak kali tapi the wedding planner and also the assistant both tak angkat. Penat dah nak call again and again.
Contact no: 012-6427313 (Hussain Salleh)

Shah Alam Convention Centre (SACC)
SACC ada 1 grand ballroom yang boleh dibahagikan kepada 2 (Shah Alam 1 & Shah Alam 2)

Grand Ballroom
Kadar sewa - RM20000 (half day), RM38000 (full day)

Shah Alam 1
Kadar sewa - RM8800 (half day), RM16500 (full day)
Kapasiti - 600 orang

Shah Alam 2
Kadar sewa - RM11000 (half day), RM22000 (full day)

Contact no : 03-55118858

SACC is totally out of my budget. Mahal sangat untuk sewa dewan sahaja. Belum lagi caterer, deco, etc...

The Club, Bukit Utama
Kadar sewa - RM5500 + 6% tax
Kapasiti - Maximum 420 orang
Sewa termasuk - 42 meja, 420 kerusi bankuet, alas meja, sarung kerusi, PA system, Projector
Kemudahan - Bilik VIP & Bilik persiapan termasuk dalam sewa. Surau. Parking sangat banyak dekat B1&B2 tapi kena bayar RM2 for the first 3hours.
Contact no: 03-77255199


My parents tak bagi buat my reception jauh dari rumah (we live in Subang Jaya btw.). Tapi ni ada a short list of dewan yang agak jauh from Subang Jaya/Shah Alam. I paling suka Dewan Seri Siantan. Dari last year I cakap kat my mum yang I nak buat dekat situ tapi my mum awal2 lagi dah cakap NO! T___T

Dewan Bankuet UPM, Serdang
This is not a carpeted hall. The floor is made of parquet. This hall is quite new.
Kadar sewa - RM900/jam
Kapasiti - unknown

Dewan Seri Siantan, Putrajaya
Setahu I, kadar sewa dia RM4500 tapi I dengar untuk next year punya reception, kadar sewa dah jadi RM8500.

I dah book Dewan Jubli Perak, Shah Alam untuk majlis pada 15 Sept 2012 tapi tu bukan tarikh yang my parents request. My parents nak 1/2/8/9 Sept 2012. Tapi semua dah penuh. 15 Sept je yang ada. I main book je dari takde langsung. My first choice sekarang The Club, Bukit Utama. Nak confirmkan dengan diorang tarikh. Kalau available, I akan terus book :D

Nanti I update lagi list reception hall okay *hugs*

L.O.V.E

17 comments:

  1. my reception on dec 2012. i pnah call the club..diorg ckp bulan 12 2012 dah fully booked. to bad for me. nasib dewan banquet mbsa available on the date yg i nk. deposit dah byr. lega :)

    ReplyDelete
  2. oh really? I dapat the club on the 2nd or 9th sept. i blocked both dates.hihi. but if possible i nak saturday, dua2 tu sunday *sigh*. I nak sgt banquet mbsa but then it is fully booked for the dates yg i nak. sedihhh :(

    ReplyDelete
  3. eyh i baru follow your blog :) u dekat dublin? oohhlala, my fiancee pun dekat dublin. UCD :D

    ReplyDelete
  4. hi..just wonderingla klau nk book dewan jubli perak for next year dec mse u check tu da fully booked x?rsau ni

    ReplyDelete
  5. hi! i'm sorry that i didnt check for december. i survey utk september je babe. sorry, x dpt tolong u :(

    ReplyDelete
  6. Dewan MBSA fully book, tapi Jubli perak still available. Argghhh

    ReplyDelete
  7. I think banquet MBSA & Jubli Perak is slightly similar. If u tak dapat MBSA, go for Jubli Perak. Weeeee~~

    ReplyDelete
  8. i da check td kt jubli perak mmg available but kne govt servant lak..klau ex govt servant xle..sdih giler

    ReplyDelete
  9. eh sorry nak tanya.. i baru je book dewan jubli perak.. n i register as non government servant. rasa2 boeh je kot? i book for dec

    ReplyDelete
  10. nak tanya ada tak dewan yang take about 200-250 guests? dewan yang agak kecil sikit la..untuk end of jan 2013?tq

    ReplyDelete
  11. nak tnye sikit la ehhhh.......
    macam mane nak kite nak booked Dewan Jubli Perak, Shah Alam sedangkan xde no fon or fax emmmm tolong balaz plzzzz b'coz nak paki dewan nie

    ReplyDelete
  12. Nice pics.....Keep me up great work.Thanks for sharing!




    Banquet Halls in Los Angeles

    ReplyDelete
  13. Need wedding reception venue urgently in Shah Alam ? Call / SMS me. 0123403340

    ReplyDelete
  14. Assalamualaikum semua..

    DEWAN PENGANTIN- ASTANA ERA MEWAH, PINGGIRAN SG BULOH.

    Pilihan 1 : Harga Sewa Dewan TANPA Katering = RM2500
    (Sewa dewan termasuk kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab& gerbang perkahwinan TANPA katering. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

    Pilihan 2: Harga Sewa Dewan DAN Katering = RM15/pax.
    (Harga Sekepala termasuk hidangan makanan tetamu dan pengantin, sewa dewan, kerusi, meja, aircond, basic pelamin, makan meja beradab & gerbang perkahwinan. Kemudahan Surau dan Parking Kereta.)

    CALL/WHATSAPP : IZZATI 012-2347384
    website : www.nurecoresort.com
    facebook : astana era mewah - dewan pengantin

    ReplyDelete
  15. Salam,

    Kemunculan lokasi majlis terkini di Ulu Kelang - THE MZH2 (MZH Function Centre)

    Kami menyediakan kemudahan sewa dewan dan juga auditorium di The MZH2, sesuai untuk pelbagai majlis.

    DEWAN PERDANA SURIA (1300 pax)
    DEWAN SINARAN (240 pax)
    AUDITORIUM MZH (200 pax)

    Kemudahan seperti sistem PA, pentas, skrin LCD, projektor, parking kereta, surau, kerusi dan meja disediakan.

    Tel: +603 4107 8580
    Email: info.mzhfunction@gmail.com
    Website: www.mzhfunction.blogspot.com

    ReplyDelete
  16. Promosi pakej lengkap kerusi chaviari @ 21k tmasuk kos ballroom ber aircond (artmosphere seri kembangan/roof garden hotel shah alam) sila wassap /call 01111548011 fara utk keterangan lanjut

    English wedding theme
    Rustic vintage theme

    ReplyDelete
  17. ~~KAMBING BBQ GOLEK 3 EKOR HANYA RM1000 SAHAJA~~

    PAKEJ PREMIUM ANJUNG SERAI
    DEWAN 1000PAX - RM 19.80

    MENU UTAMA
    Nasi Beriani / Nasi Arab (BERAS PUSA)
    Daging Dendeng ASC / Daging Rendang Serai
    Ayam Masak Merah / Ayam Palembang
    Sambal Sotong Kering
    Masak Lemak Nenas Ikan Masin
    Dalca Sayur
    Acar Buah
    Ulaman & Sambal Belacan
    Ikan Masin Goreng
    Buah Tembikai Merah / Oren Sunkist
    Air Kordial Oren Sunquick
    Air Minuman

    TIT BITS CORNER - 400pax
    Air Teh Tarik, Cendol (Siap Bancuh)
    Bubur (Kacang Hijau / Pulut Hitam)
    Kuih Manis / Kuih Pedas

    HIDANGAN ISTIMEWA MAKAN BERADAP
    Siakap Sweet Sour, Ayam Golek Madu
    Butter Prawn, Puding Karamel
    Buah-Buahan, Jus Buah, Air Minuman

    PELENGKAP MAJLIS
    1 Set Meja Makan Beradap Beserta Dekorasi
    1 Pasang Kerusi Pengantin
    8 Unit Kerusi Banquet Bersarung & Riben
    4 Set Dome VIP Beserta Peralatan
    30 Unit Meja Bulat Beserta Alas & Runner
    300 Unit Kerusi Plastik (Sarung & Riben)
    Centre Peace Setiap Meja Tetamu
    2 Buffet Station Beserta Dekorasi
    Peralatan Buffet Golden Bell
    1 Unit Meja Hadiah
    1 Unit Meja Door Gift
    1 Unit Meja Tit Bits
    PA System & Deejay
    Kompang
    12 Orang Pramusaji
    1 Orang Ketua Pramusaji

    KELENGKAPAN PELAMIN / BUSANA
    Pelamin Dewan, Kerusi Pengantin,
    Bekas Merenjis,, Walk Way 6 Unit,
    Pintu Gerbang, Karpet Merah 80 Kaki,
    Sepasang Persalinan Sanding L&P,
    Bantal Nikah, Mekap, Hand Bouquet.

    KEK PENGANTIN
    Kek Fondant / Fresh Cream - 3 Tingkat
    Meja Kek Beserta Dekorasi

    PHOTOGRAPHY (NIKAH & SANDING)
    1 Sesi Outdoor, Softcopy Thumbdrive,
    1x Crystal Album 8" x 24"
    1x Photo Frame 16" x 24"
    1x Photo Frame 8" x 12"

    TERDAPAT PROMOSI LAIN YANG MENUNGGU****

    HUBUNGI SAYA:
    IzA 0124110390 (WhatsApp)

    ReplyDelete