Saturday, December 17, 2011

Engagement: Part 1 (hantaran)



Salam :D

Dah 5bulan bertunang tapi tak buat pun any review on majlis bertunang haritu. Haha. Mari lah start reviewing sikit-sikit. So today..... HANTARAN...

Idea I memang untuk letak semua hantaran dalam boxes. Memang tradition I think. Sebab along I dulu pun semua hantaran tunang & nikah dalam kotak. Mula-mula I bertunang ni memang takde tema. Pakai belasah je. Apa yang ada, semua main tangkap muat.

Tapi suddenly ada tema... hewhewhew. Sebab time beli kotak tu, kotak tu polkadot & sangat colorful. So I & mama pergi kedai ribbon & bunga bawak kotak tu sekali, nak mix & match. Tetiba terambil ribbon warna pink & green. Memang matching sangat dengan kotak tu. Dari situlah tiba-tiba engagement I ada tema :D Pink+green!

Left (in boxes): From my side
Right : From his side.
Tetiba pulak semua pink kan :D

Yang ni gambar hantaran yang tak ditutup. Ingatkan taknak tunjuk, tapi semua pun benda-benda biasa je. So I rasa tak apa untuk tunjuk. Kenapa beriya taknak tunjuk pada tetamu masa bertunang? Seboleh-bolehnya tidak mahu perasaan riak timbul bila ada orang tengok barang-barang hantaran kalau ada yg branded etc... Ataupun, taknak ada tetamu yang mengata itu dan ini kalau barang-barang hantaran adalah tidak seberapa dan cheapskate. Oh you get what I mean kan? Tapi, yang ni I tunjuk kat blog sebab I rasa barang-barang hantaran I setakat makanan & baju. Oh sebenarnya ada tujuh dulang tapi gambar di atas ada 6 je. hehe. Tatau kenapa gambar tak cukup -_-"

Untuk barang-barang hantaran, hanya chocolates & cake sahaja disponsor oleh kakak-kakak. Yang lain adalah sendirian berhad. Kotak tu I beli kat daiso, RM5/kotak. Sangatlah murah. Yang bunga & ribbon semua I tak ingat I berabis berapa. Tapi total hias hantaran adalah tidak sampai RM100 :D Banyak berhabis pada isi kotak-kotak tu je. hikhik.

L.O.V.E

6 comments:

  1. nice...tak pernah nampak orang buat macam ni~

    ReplyDelete
  2. thanx :D oh, thank u for the comments dekat post lain jugak. weee, salam perkenalan :)

    Gonna follow u & exchange link :D

    ReplyDelete
  3. comelnya kotak polkadot...sgt suka..idea menarik =)

    ReplyDelete
  4. comelkannnn! at first semua tak setuju bila i beli kotak tu. turned out to be hantaran yg comel-lote. puas hatiii. heeee :D

    ReplyDelete
  5. comey nye kotak tue. lain dari yang lain.
    salam perkenalan dear. jom men tukar2 link. hehehe. :)
    http://nurulainlatif.blogspot.com/

    ReplyDelete
  6. eyh hye thanx :)

    salam perkenalan. jom exchange! =)

    ReplyDelete