Friday, January 27, 2012

Johor Premium Outlets: is it worth going?


Salam

Last Sunday, my siblings and I went to Johor Premium Outlets. A must-visit place at least once. Feeling2 overseas gitteeww kat JPO tau :p Not that far from KL (boleh lah nak pergi every week :p). Keluar rumah 7am, sampai around 10am. Siap stop dekat R&R for breakfast. Okay fine, we drove 130-140km/hr. We spent 6hours there. Bak kata omputih 'shop till we drop', but i think in our case 'shop till we broke?'.

Is JPO worth going? In my opinion, it depends on ur target brands. If ur target is the high-end designer brands (burberry, coach, michael kors, etc..), I think it's not worth going. Because u can get cheaper stuffs from the outlets overseas especially US. wayyy cheaper! Coach was on sale for 30-40% but still not worth it. Better mintak tolong anyone who stays in the US belikan :) If ur target is australian brands (cotton on, roxy, etc...), the price range bolehlahhh... But of course u can get lower prices in australia. I pernah pergi the outlets in australia (the DFOs), memang sangat murah nak nangis. Purse, wallet boleh dapat dalam 5-10aud. handbags 15-20aud pun boleh dapat dah.

Bila i pergi JPO, I takda target any brand pun as long as I balik bukan empty-handed. I punya target adalah untuk balik kL dengan at least 1 handbag & 1 kasut nikah. Kitorang masuk HAMPIR semua kedai. Ingatkan nak masuk semua tapi kedai macam tomei, zegna, nike tu semua malas nak masuk. Pada I, kedai yang sangattttt berbaloi adalah fossil & charles&keith. My little brother bought a fossil watch yg retail price dia adalah rm600++ tapi dekat JPO dapat rm380, harus rembat. Sesiapa nak beli jam untuk hantaran, boleh lah serang! Purse, wallets fossil pun murah! Sampai I menyesal tak angkut satu! I hampir2 beli 1 jam&1 purse fossil tapi my brother bising cakap jam I baru lagi. Haha! memang pun. Jam yg tgh pakai sekarang pun fossil, pakai tak sampai setahun pun lagi :p purse pakai skrg pun fossil, baru guna lepas raya haritu. Purse&wallets yg harga 250++ boleh dapat around 120-150 :D Nasib baik I tak berdegil beli jugak, kalau tak, itu mmg nafsu semata-mata -___-

So in the end, hasil tangkapan kami adalah 3handbags, 2 sunglasses, 3 kasut, 1 tshirt dan 1 jam. Oh btw, kedai kat JPO tak banyak sangat pun (ehh? tak banyak tp shopping sampai 6jam??hahaha). Tak berapa nak banyak lah. Kalau I, sepatutnya tambah lah kedai2 macam aldo ke nine west ke, dorothy perkins ke, macam2 lagi lah..

Okbye! *hugs*

ps: yeayy kasut nikah dah ada! :D

L.O.V.E

Tuesday, January 17, 2012

Berjaya! heh

I was browsing thru blindgraphique studio's facebook page and suddenly I ternampak ini...

hihihi. aloloooo didi nak jadi ex-jiran jugak eh? Berjaya jugak I promote blindgraphique dekat sini kan eventhough I tahu follower I sikit je. Lagipun this blog is still taking baby steps.

Thanks didi for reading this 'baby' blog :D

L.O.V.E

Friday, January 6, 2012

Photographer for my engagement


Salam

Hari ini adalah hari mempromote photographer di blog I =)

Ini unofficial photographer untuk engagement I tahun lepas. She's my bestfriend mannn! Sayang ketat-ketat! But hey, bukan sebab dia kawan baik I, I promote dia. I think her works are superb. Like superly superb!! Even my fiancee request nak hire dia for our wedding nanti. Tapi HELLOOOOOOO! She's my bestfriend kotttt. I want her to be one of the most important person during my wedding nanti. I dont want her to lari sana lari sini capture gambar. Tamauuu!

Let me introduce this very talented photographer.. Her name is Zati Mazlan. Dia ada team photography sendiri called imageenasee. Boleh lah click for their blog here, or facebook page here. Nah I tunjuk gambar2 yang Zati captured during my engagement haritu... I sangat sangat sangatttt suka lah semuaaaaaaa =) Semua ni her own work bukan with her team.



With sister (kanan) & fiancee's sister (kiri) =)


Baju tunang & cincin merisik =)

Sibuk touch up konon =p

Mini pelamin

Hantaran =)


Okay bawah ni semua my lil brother yang captured. I takdelah nak promote adik sendiri di sini. my brother sangat minat photography tapi dslr dia screen dah crack, tak repair lagi. hahaha. Ni my brother pinjam my fiancee's dslr =)

My bestfriends since sekolah rendah =) Yang sibuk amik gambar tu lah Zati Mazlan. Yang lagi dua posing maut tu kawan since we were 3 years old :p

Okay photographer sempat posing gittew =)

I love you! Weeeee!

If u need her phone number, do not hesitate to ask me okay!

L.O.V.E


Official photographer

Salam

I was away for a week. It was a great escape =) Abah I pindah Terengganu after Aidilfitri haritu. InsyaAllah for two years je pindah. So last week baru first time I pergi rumah Abah I kat Terengganu tu. Seminggu memang tak cukup. Banyak gila benda nak buat. Best woh! I mintak izin nak cuti dgn Prof I. Nasib baik Prof sporting gila tak kisah cuti berapa lama. My flight was on Thursday (29th Dec), 7am. Gagah gila bangun pukul 4am & kejut roomate + housemate lagi sorang mintak tolong hantar pergi airport.

Semalam baru masuk lab balik. Goshhh! banyak gila kerja wehhh. Dah lah Prof I baru tamat perkhidmatan 31st Dec, terpaksa tukar supervisor baru. Supervisor baru suruh tambah research lagi pulak dah! Kalau ikut Prof lama I, dia cakap my data semua dah cukup, tinggal writing je. Haiiihhhh~ Ingatkan dah boleh relax fikir preparation kahwin sambil buat writing. Dream on , Nadiah... Dream onnnnnn....

On the other hand, I dapat offer part-time lecturer. Part-time je lewww sebab I still belajar. InsyaAllah lagi 1 semester habis belajar. ameeen!! I was once a part-time lecturer dekat tempat sama for 1 semester. Gaji mmg mahsyuk gak lah for a part-timer yang kena mengajar 8hours je per week. Gaji 1 semester itulah I buat saving kahwin =) Untuk sara diri, I guna duit scholarship UPM.

Eh..eh.. ehhhh... melalut banyak sangat dah ni. Nak cerita pasal my official photographer sebenarnya. I memang dah settlekan hal OP & OV awal-awal sebab takut nanti melepas pulak kan. OP & OV I amik vendor lain-lain. My OP ni sebenarnya my neighbour couple of years back. Eyh, dia kahwin dengan neighbour I. Pastu dia jadi lah neighbour I kan? Pfffttttt! Tapi depa pindah dah.

Photography ni just his part-time job. Dia ni sebenarnya graphic designer macam tu lah. Hebat-hebat jugak design dia. If nak usha hasil photography dia, boleh check these out.

Personal account : Bob Zafiq Blindshooter

Photography page : Blindgraphique Studio

If you wanna know about the packages, better contact Bob himself. Sebab I dapat best price (I kan ex-neighbour dia. hewhewhew), so tak boleh lah reveal price dia bagi dekat I :p


Bawah ni adalah I tepek gambar2 from him sikit. Takut nak curi banyak2 :p



Ini masjid dekat rumah I =)

Ini senior sekolah menengah I dulu merangkap kakak kawan I =)



Nanti kalau I rajin, I letak list of photographers yang I pernah usha kay. Next, reveal on OV pula ye =)

ps: besok nak pergi pameran pengantin dekat Ampang Point & Maju Junction Mall. Dua sekali tuuu! Entah bangun pagi2 ke tak esok. Anak dara tak baik tidur sampai tengahari *note-to-self* :p

L.O.V.E