Friday, January 27, 2012

Johor Premium Outlets: is it worth going?


Salam

Last Sunday, my siblings and I went to Johor Premium Outlets. A must-visit place at least once. Feeling2 overseas gitteeww kat JPO tau :p Not that far from KL (boleh lah nak pergi every week :p). Keluar rumah 7am, sampai around 10am. Siap stop dekat R&R for breakfast. Okay fine, we drove 130-140km/hr. We spent 6hours there. Bak kata omputih 'shop till we drop', but i think in our case 'shop till we broke?'.

Is JPO worth going? In my opinion, it depends on ur target brands. If ur target is the high-end designer brands (burberry, coach, michael kors, etc..), I think it's not worth going. Because u can get cheaper stuffs from the outlets overseas especially US. wayyy cheaper! Coach was on sale for 30-40% but still not worth it. Better mintak tolong anyone who stays in the US belikan :) If ur target is australian brands (cotton on, roxy, etc...), the price range bolehlahhh... But of course u can get lower prices in australia. I pernah pergi the outlets in australia (the DFOs), memang sangat murah nak nangis. Purse, wallet boleh dapat dalam 5-10aud. handbags 15-20aud pun boleh dapat dah.

Bila i pergi JPO, I takda target any brand pun as long as I balik bukan empty-handed. I punya target adalah untuk balik kL dengan at least 1 handbag & 1 kasut nikah. Kitorang masuk HAMPIR semua kedai. Ingatkan nak masuk semua tapi kedai macam tomei, zegna, nike tu semua malas nak masuk. Pada I, kedai yang sangattttt berbaloi adalah fossil & charles&keith. My little brother bought a fossil watch yg retail price dia adalah rm600++ tapi dekat JPO dapat rm380, harus rembat. Sesiapa nak beli jam untuk hantaran, boleh lah serang! Purse, wallets fossil pun murah! Sampai I menyesal tak angkut satu! I hampir2 beli 1 jam&1 purse fossil tapi my brother bising cakap jam I baru lagi. Haha! memang pun. Jam yg tgh pakai sekarang pun fossil, pakai tak sampai setahun pun lagi :p purse pakai skrg pun fossil, baru guna lepas raya haritu. Purse&wallets yg harga 250++ boleh dapat around 120-150 :D Nasib baik I tak berdegil beli jugak, kalau tak, itu mmg nafsu semata-mata -___-

So in the end, hasil tangkapan kami adalah 3handbags, 2 sunglasses, 3 kasut, 1 tshirt dan 1 jam. Oh btw, kedai kat JPO tak banyak sangat pun (ehh? tak banyak tp shopping sampai 6jam??hahaha). Tak berapa nak banyak lah. Kalau I, sepatutnya tambah lah kedai2 macam aldo ke nine west ke, dorothy perkins ke, macam2 lagi lah..

Okbye! *hugs*

ps: yeayy kasut nikah dah ada! :D

L.O.V.E

9 comments:

  1. nak komen sikit leh tak... sebagai orng johor yang sememang yer da tau sikit rahsia... JPO mmg murah.. but hati2 n carefull.. coz dia jual murah sebb barang dia ada reject sikit... sikit je tak banyak.. so, jangan men pakai sambar.. cek betol... reject je, bkn tak ori pon.. tak kan dia nak buang pulak kan... barang kualiti kooo... harus la di jual dengan harga yang murah...
    keep in touch....

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. alololooo... nak komen pun mintak izin. comeynye :)

    yup i know my dear, or else it wont be called as outlets. itu bukan rahsia babe because people should have known that outlets mmg jual stuffs out of season or ada kecacatan sikit but still in good condition. heeee. I hope everyone realizes that we cannot get outlets stuffs as good as at their boutiques =)

    ReplyDelete
  4. Hi, jalan2. Backlink u dlm blog i. Nice info. Errr. So keterujaan nk shop kt jpo mcm da menurun.hehe

    ReplyDelete
  5. ellop :D thanks. Well, u patut pegi jpo & usha2 dulu. mana tau nanti u makin teruja ke sebenarnye. hihi :D

    ReplyDelete
  6. yah, fossil kt outlet sini lagi gila murah. euro 15 nye jam pun boleh dapat la. along belikan utk mama yg ade diamonds keliling pun bole dpt euro 40.

    ReplyDelete
  7. ada gambar tak utk fossil box watch tu. nak tgk :D

    ReplyDelete
  8. Alamak i takda gambar la u. sorry.

    ReplyDelete
  9. Pics?? Or it didn't happen :P

    ReplyDelete