Friday, January 6, 2012

Official photographer

Salam

I was away for a week. It was a great escape =) Abah I pindah Terengganu after Aidilfitri haritu. InsyaAllah for two years je pindah. So last week baru first time I pergi rumah Abah I kat Terengganu tu. Seminggu memang tak cukup. Banyak gila benda nak buat. Best woh! I mintak izin nak cuti dgn Prof I. Nasib baik Prof sporting gila tak kisah cuti berapa lama. My flight was on Thursday (29th Dec), 7am. Gagah gila bangun pukul 4am & kejut roomate + housemate lagi sorang mintak tolong hantar pergi airport.

Semalam baru masuk lab balik. Goshhh! banyak gila kerja wehhh. Dah lah Prof I baru tamat perkhidmatan 31st Dec, terpaksa tukar supervisor baru. Supervisor baru suruh tambah research lagi pulak dah! Kalau ikut Prof lama I, dia cakap my data semua dah cukup, tinggal writing je. Haiiihhhh~ Ingatkan dah boleh relax fikir preparation kahwin sambil buat writing. Dream on , Nadiah... Dream onnnnnn....

On the other hand, I dapat offer part-time lecturer. Part-time je lewww sebab I still belajar. InsyaAllah lagi 1 semester habis belajar. ameeen!! I was once a part-time lecturer dekat tempat sama for 1 semester. Gaji mmg mahsyuk gak lah for a part-timer yang kena mengajar 8hours je per week. Gaji 1 semester itulah I buat saving kahwin =) Untuk sara diri, I guna duit scholarship UPM.

Eh..eh.. ehhhh... melalut banyak sangat dah ni. Nak cerita pasal my official photographer sebenarnya. I memang dah settlekan hal OP & OV awal-awal sebab takut nanti melepas pulak kan. OP & OV I amik vendor lain-lain. My OP ni sebenarnya my neighbour couple of years back. Eyh, dia kahwin dengan neighbour I. Pastu dia jadi lah neighbour I kan? Pfffttttt! Tapi depa pindah dah.

Photography ni just his part-time job. Dia ni sebenarnya graphic designer macam tu lah. Hebat-hebat jugak design dia. If nak usha hasil photography dia, boleh check these out.

Personal account : Bob Zafiq Blindshooter

Photography page : Blindgraphique Studio

If you wanna know about the packages, better contact Bob himself. Sebab I dapat best price (I kan ex-neighbour dia. hewhewhew), so tak boleh lah reveal price dia bagi dekat I :p


Bawah ni adalah I tepek gambar2 from him sikit. Takut nak curi banyak2 :p



Ini masjid dekat rumah I =)

Ini senior sekolah menengah I dulu merangkap kakak kawan I =)



Nanti kalau I rajin, I letak list of photographers yang I pernah usha kay. Next, reveal on OV pula ye =)

ps: besok nak pergi pameran pengantin dekat Ampang Point & Maju Junction Mall. Dua sekali tuuu! Entah bangun pagi2 ke tak esok. Anak dara tak baik tidur sampai tengahari *note-to-self* :p

L.O.V.E

6 comments:

  1. Nice blog.. Banyak sangat info awak bg.. Heheh.. Suka blog awk.. Thanks byk membantuuu..

    ReplyDelete
  2. awww... Thank youuuu babe =) hopefully boleh lagi banyak membantu after this.

    r u a b2b too? =)

    ReplyDelete
  3. Yup im B2B.. Hehehe.. Thanks bg info dewan.. Byk membantuuuu.. Sgttt

    ReplyDelete
  4. welcome =) cuba untuk memudahkan kerja b2b lain so tak payah susah2 macam sy kena pergi jenguk hall banyak2 satu-satu. penattt..

    ReplyDelete
  5. Hehehe... Nanti boleh share.. Kte pun nak start buat infomation mcm awk. :)

    ReplyDelete
  6. hehehe.. thanks nadiah.. baru perasan blog nadiah, didi yang bagitau tau.. hehe.. kalau nak pict download je kat my www.flickr.com/zafiq kat situ ada banyak picture.. =)

    high resolution pict ada kat link ni http://zarfique.fotopages.com/

    ReplyDelete