Friday, March 23, 2012

My new babies :)

Salam

Sebelum I bercerita pasal baby2 baru I ni, siapa yg takut makhluk2 yang berkaki banyak, sila tutup mata sebelah! hihi. I got myself new pets! Sebab I ni mmg selalu keseorangan bila weekend. My parents are staying in Terengganu, insyaAllah July ni my dad end contract dekat Terengganu :) My sisters are all over the world. My brother pulak memang susah betul nak balik rumah family bila dah kat Uniten. Suka bebenor dia dgn Uniten *tsk tsk*

Memperkenalkan....... MY HERMIT CRABS!!




Bergossip berdua lettew di tepi kolam renang.. amboi amboi amboi...

Ramai betul my friends yang tak paham awat lah I p beli dua ekoq makhluk Allah ni. I always wanted an exotic creature as a pet. At first nak sangat bela ular, tapi mahal. Then I fikir nak bela tarantula lah tapi I takut semua orang takut dengan dia. Lagipun tarantula kan merayap je keje, so I takut dia escape dari cage dia, mahu menjerit satu rumah. Lagipun budget I for a new pet ciput je. Hermit crabs ni pun Encek Tunang yang sponsor. Awww... Thanks awak :')

My last pet was Ateh, a cat. He died last year. Hang tau tak betapa pedih & sedihnya bila kucing kesayangan hang meninggal? Dah lah time dia sakit tu memang nampak terseksa gila. Sampai I yang menangis tengok dia sakit. Tiba2 jadi kurus keding sangat padahal dulu time sihat, nak dukung pun takleh lama sebab cepat lenguh tangan. Gemok betul! Kalau I nak bela kucing lagi susah nak bawak ulang-alik serdang-subang. Weekdays I tinggal kat rumah Serdang. Weekends I balik rumah parents dekat Subang Jaya. So baik I pilih pet yang paling senang untuk dibawa ke hulu ke hilir kan.

Nak tengok my hermit crabs in action tak? Depa ni kalau duduk dalam cage, pasif sikit. Tapi bila I letak atas meja makan, tak tentu arah lari sana sini sampai I takut depa terjatuh dari meja. Ni ada a short video with super cute background music made by my bestfren, Ira Kamil. Sudi-sudilah tengok kerenah my babies ni :)


Comel gila kannnnnn?!! I'm a proud mommy of two! hehehe...

ps: I'm sorry kalau ada yg geli geleman dengan makhluk ini. ops!

L.O.V.E

1 comment:

  1. wahh..ecah nk sgt adpot sugar glider..tapi.....bajet mahal wooo...huk2...

    ReplyDelete