Saturday, March 3, 2012

My solemnization dress

Salam

I've sent my fabrics for my solemnization dress to kak Mira Fuad aka Kak Nisa from Zattera Apparel. Dah more than a month hantar. Hopefully by march dah siap. So that if I puas hati dengan my baju nikah, I might just hantar fabrics for my reception to kak nisa too :)

Inside the designer's discussion room. Dekat sini lah tempat duduk relax2 sambil discuss design dengan kak mira. Dekat luar bilik ni ada banyak baju gantung2 kalau nak sewa atau nak dapatkan inspiration. Pastu ada another room for the tailors. Ada beberapa tukang jahit dekat sini. Boutique yang I pegi ni dekat Puchong. Butik ni khas untuk custom made dresses. Ada lagi 2 other Zattera boutiques. One in Bukit Bintang Plaza and another one is in Sunway Pyramid. But both boutiques jual ready made clothes. Maknanya manufactured in butik Puchong pastu hantar kat sana. Boleh lah check it out! Price range insyaAllah berpatutan. Untuk I mmg sgt berpatutan lah sebab I kan dah dianggap family, so dapat special price :p I've known this family for 11years :) Kak Mira is my bestfriend's sister. teehee.

For my solemnization dress, it is just a simple baju kurung moden with kain yg flowy2 gittew. memang ramai orang buat design mcmtu kan skrg for nikah. It was inspired by these dresses:






Harap2 baju nikah I sebijik macam apa yang I harapkan. oh btw, colour baju for nikah is off-white :)

L.O.V.E

2 comments:

  1. nice inspiration..kain flowy2 mmg sgt best and cantik didalam n luar gambar =)

    ReplyDelete
  2. hi..ada contact number butik tu?agak2 kalau kain chiffon heavy beaded berapa? best la kenal dgn tailor..

    ReplyDelete