Wednesday, March 21, 2012

Theme colours: Nikah, reception & bertandang


Salam..

Hihi. I sebenarnya baru tahu guna perkataan 'bertandang'. All these while, I just named it as 'groom's reception'.. Gila noob I ni. After dah settle semua fabrics for nikah, reception & bertandang, maka dengan ini, I dah boleh list out the theme colours for all events.

Baju nikah I warna off-white. I nak hari nikah I tu, the canopy, decos & family attires semua relate to gold, green/olive green & yelow. I dah imagine macamana decorations on my nikah day. heee. Excitednyeeeee!







Cantik gilalah semuanya pun!


For my reception, me and my whole family dah beli fabrics since last year. And guess what, My mum & sisters' fabrics sama harga like mine! mak aihhhh... kalah pengantin you! nanti takut time reception tu orang confuse mana satu pengantin :p I suka sangat light coral or orang kita panggil, merah belacan. Then again, "belacan negeri mana??". HAHA. Betul jugak. Lain negeri, lain warna belacannya.hiks.





awww, in love betul with this colour. Gambar atas ni yg warna nak ke coklat sikit baju my bridesmaids :) I might mix light coral with green (if the wedding concept is garden wedding) or warna aqua macam delicious cafe. Belum finalize lagi :)


Anddd... for bertandang, my dress's colour is light purple/lilac. So I would love to mix lilac with lavender, grey & off-white but I think that will be settled by my FMIL. Untuk bertandang I takkan masuk campur,hihi. I hanya masuk campur tang my dress je :D



Comey kan? :)


I cant wait for my wedding day. HAHAHA

L.O.V.E

1 comment:

  1. I gotta say, you have great taste! Can't wait to see the outcome :)

    ReplyDelete