Thursday, April 19, 2012

Bestfriend's engagement

Helloooo!!

Somewhere in middle march, I went for dinner with my bestfriend since 2002. On our way to Sushi King (our favourite place since forever), she suddenly hold my arm and said "aku ada benda nak bagitau hang", and I quickly replied "hang nak kahwin?". I was replying that joking-ly. But I knew when she said like that, it must be something serious. Then she replied "mana hang tahuuuuu?"... "That's why we are bestfrens babe. Aku dah boleh rasa".

Then I asked, "hang nak kahwin bila?". I guess the earliest will be after mine, September or October. Coz she just decided to get married end of February. Takkan cepat sangat kan nak kahwin kalau baru je decide.But I was wrong, she said "Aku kahwin sekali dengan Athirah (her sister that I've blogged about. Read here)". "WHATTTT?!". She just told me middle of March and she wants to get married in April. I was out of breath. I cried. I cried happily. My bestfren is getting married. But too sooooon! I was not mentally prepared. But hey, jodoh tu Allah yang tetapkan. Kalau dah jodoh, baru kenal harini pun boleh nikah besok tau! Kuasa Tuhan. So, end of march, my bestfren tu (Izzati Syahirah) buat a mini engagement ceremony. Less than 100 people were invited.


This is Namie. Bukan my bestfren yang bertunang tu tau.


Anything for you bestfren. Sanggup tukar profesion jadi mak andam tahu.

Before rombongan sampai :)

Proud parents

With FMIL. Sorry gambar bergegaq

Closest frens of Izzati Syahirah. From left: Dekwa, Namie, ME!, Athirah (Izzati's sis), Ieja & Azura

Us again

The sporting Aunty (Izzati's mum). Layan je kitorang. Haha.


Bestfriends!

Lipstick stain. I got a kiss from Izzati before I went back. Awww.

InsyaAllah the wedding will be end of this month. Side perempuan je ada 3 receptions. 2 dekat Hotel Istana, 1 dekat rumah. Nikah lagi another event. I'm gonna be busy tooooo for her wedding. Siap ambil cuti untuk her nikah day walaupun dia nikah jumaat malam. I think I'm gonna be as tired as the pengantin too later :p Andddd, my baju will be sponsored by her family. Yesssss!

L.O.V.E

Monday, April 16, 2012

Official Videographer(s)

Salam beautiful sisters :)

I keep on saying sorry because of the lack updates. Sorry, I serious sangat busy. Busy as a full-time student, part-time lecturer, down with flu, balik kampung for kenduri, etc etc.. I kena diarrhoea for nearly 3weeks. Lost 3kilos. Yesterday baru jumpa doctor coz kena flu+sore throat+diarrhoea. Dapat 6 jenis ubat *tutup-hidung-telan-ubat*

Korang dah hire official videographer? I dah book & bayar deposit since last year sebab I ni budget ciput, so kena grab videographer yang affrodable cepat2. Kang kalau melepas, takut tak mampu nak hire any videographer. At first I ada satu je OV untuk tiga2 event (nikah, reception, bertandang) tapi baru last week hire another OV (eh, kata budget ciput?apakah?). Siapakah OV I?



I rasa ramai B2b or ex-B2B yang pernah dengar Imtiaz ni kan sebab harga dia sangat lah affordable. The videos mmg diorang hasilkan dalam HD so memang okay sangat lah dengan the price they offer. Nah I tunjuk salah satu hasil kerja terbaru team Imtiaz :)



With package starts from RM599, the quality is okay lah kan. Tak boleh mengharap lebih2 okay unless bayar extra for editing, effects etc.. If u would like to watch more wedding videos from Imtiaz, boleh lah click here or here.



I rasa I book Imtiaz since September tahun lepas. Suddenly I terjumpa this Platopirates Pictures last month (ke February). Eventhough time tu diorang baru ada 2videos je, I rasa macam nak jugak hire diorang. Lagipun package untuk nikah is only RM699 & 3 orang videographer yang akan cover per event. I macam "woahhh!", macam best ni. Dahlah video2 dia macam menarik. I terus contact the person in charge and tanya date nikah I available tak. Tengok2 still available. I bincang dengan Encek Tunang, tapi dia macam tak berapa nak agree sebab bagi dia Imtiaz dah okay, lagipun Imtiaz islamik, itu yang Encek Tunang suka sangat. Tapi I rasa, kalau I hire Platopirates, boleh je I bagi syarat/guidelines yang patut diorang ikut. Macam no scene for makeup etc...

Lepas I fikir2, I contact Imtiaz untuk cancel nikah event dgn diorang and nasib baik diorang bagi. So I hire lah Platopirates Pictures for nikah and still dengan Imtiaz for both receptions. Still dalam budget. Harap2 dapat video best2 :)

Kalau nak usha the videos from them, or nak tanya2 the package, bolehlah usha FB Platopirates Pictures here.

Harap2 sesiapa yang budget lebih kurang I and belum jumpa OV lagi, bolehlah usha depa ni :)

L.O.V.E