Saturday, May 19, 2012

Wedding checklist - 50days to go!

Salam :)

Hye! Sebenarnya nak buat checklist untuk nikah je. For those yang taktau, I nikah awal 2bulan dari reception. Preparation untuk reception setakat siap bayar hall, caterer & decorator. Yang lain apa pun tak buat lagi haha.

Solemnization
Date : 8th July 2012 - confirmed
Time: 11am - confirmed
Venue: Masjid Darul Ehsan, Subang Jaya - confirmed

Tok kadi: Ustaz Imran
Wali & jurunikah: Abah - confirmed
Saksi: Uncle Razak & Pak Ngah - confirmed


Borang nikah- tunggu Encek Tunang balik Malaysia next month. Harap2 sempat
HIV test - tunggu Encek Tunang juga. Bulan depan la jawabnya
Kursus kahwin - done!

Caterer: De' Gemilang - confirmed
Menu: to be discussed. most probably lauk2 kampung. nyumm!

Videographer: Platopirates pictures - confirmed
Photographer: Blindgraphique blindshooter - confirmed


Hantaran:
1. Cincin
2. Shirts  - already bought
3. Baju melayu for reception (tak hantar kat tailor lagi haha!)
4. Kasut - already bought
5. Stethoscope (encek tunang beli nanti kat Ireland)
6. Perfume set -already bought
7. Chocs/buah

Attires:
bride's - offwhite kurung modern
groom's - offwhite baju melayu with silver sampin - settled
bride's family - yellow+green
bride's bff - light pink

Others:
Door gifts: already bought tapi belum decorate
Bantal nikah: sewa Zattera
PA system: done


Mak aihhh. banyak jugak lagi tak siap. Sempat ke nak settle lagi 50 hari ni? dahlah kena present final result research master end of june. U can do it Nadiah!

Thursday, May 17, 2012

Before, during & after bestfriend's solemnization

Salam

Hello pretties :) Sebenarnya tengah writing thesis Chapter 3 ni, boleh pulak break kejap and update blog kan :p Haritu dah janji nak cover story bestfriend kahwin. Cover story?!! Ececehh, reporter gitewww. I macam dah jadi anak angkat dah bila spent 4days & 4nights with the family. The first 2 nights tidur dekat rumah bestfriend dekat Bukit Tunku, KL. The next 2nights dekat Hotel Istana sebab reception 2 nights in a row for VIPs, close families and close friends. And the 3rd reception dekat rumah Bukit Tunku to celebrate with kawan2 sekolah, uni, etc.. buat the following weekend. 3 receptionssss? Haha,yup! Tu reception side perempuan je tu. I pun penat gila lembik tak cukup tidur semua. Demimu Izzati Syahirah :D

Izzati nikah Jumaat malam. I amik cuti Jumaat tu. Semangat tak? Semangat tak? Haha. After kerja Khamis tu, I balik rumah Subang, mandi2, packing2 baju untuk berhari2, pastu gerak terus Bukit Tunku after Isya'. Sampai2 je haruslah banyak benda nak kena buat kan.

 Decorating the door gift

Her last nite as a bachelor :')

Muka terpaksa? :p


Pasang pelamin in action


1/3 of the door gifts yg dah tampal segala bunga-reben

Izzati's mum still sibuk sorting out the guest list for receptions

Then we went to the designer's house to check out the reception dress. Haha! Dress still tak siap walaupun lusanya nak pakai. On the way to baru teringat nak kena beli telur untuk bunga telur. At 11pm!! Ni memang insiden paling kelakar cari telur tengah2 malam. Dah settle hal telur & dress, we went back home and I slept at 1.30am. Izzati still settlekan guest list. She came to the room around 3am. So funny that we thought we both slept well that night padahal masing2 tak tidur. I sakit gigi tiba2 so tak boleh tidur langsung. I guess Izzati tak tidur sebab nervous kahwin? haha. After settle subuh, we wrapped ourselves in the comforter and talk and talk and talk. Excited&sedih my bestfriend nak kahwin dah lagi beberapa jam. And I jumped off the bed, pegi dekat langsir, sambil bukak langsir I jerit "It's THE DAY!" and joget2 sikit :')

Malangnya, my sakit gigi teruk gila. After breakfast & tolong2 sikit, I went back to Subang and pegi dentist. Dentist suruh cabut gigi sebab gigi tu sebenarnya takde fungsi & takde space pun nak tumbuh habis. Minor surgery on the gum! grrr.. Dalam banyak2 hari kannnnnn! Balik dentist terus tidur 2jam & pegi Bukit Tunku balik. Pakaikan inai dekat pengantin & mandi2 siap2 for the night :)

 As usual, jadi mak andam aka personal stylist :p





 Encik suami Izzati, Fakhrul Hakim


Ayah pengantin perempuan

Sila focus pada pengapit yg comel tu k. HAHAHA! 

 Pengapit in action! :p



Sisters :)

Alololoooo

Crazinessss!


Semua excited tgk album tunang

With namie :)

Tolong pakaikan inai dekat adik Izzati pulak sebab Izzati and adik dia Athirah reception serentak, so baru kalut nak pakai inai untuk esok.

Cantiknya colourrrrr semuaaaaa



Tu sebesar2 gambar I dalam album tunang dia. Kan I personal stylist dia. haha. Kalau ada sesiapa nak I jadi personal stylist, sila contact manager I iaitu Nadiah Rashid. Eyh, macam familiar? :p


Alamak, terlama pulak update blog ni kan. Kalau writing thesis, baru 10-20minit dah tak senang duduk. Kalau update blog, setengah jam pun rasa macam 5minit. Oppss! Okbye, kena sambung thesis!

Sayang korang!

Saturday, May 5, 2012

Bestfriend's wedding

To my bestfriend,

IZZATI SYAHIRAH AHMAD FUAD















I love you. And we will still remain as bestfriends eventhough u'r married now. I guess I need to add a new bestfriend which is your husband Fakhrul Hakim :p I love you baby :')

I'm glad that I was there for you for 4 days and 4 nights for the wedding. 4 nights tak balik rumah sendiri haha. Glad that we shared the same bed on your last night as a bachelor. Glad that I was there when you officially became a wife to a ever so funny guy. The jokes, sad times and kalut-ness during the wedding will be our memories together :) in 10-20years time, we can look back to these and laugh together.

ps: details on the wedding will be blogged soon, insyaAllah :)

L.O.V.E