Thursday, May 17, 2012

Before, during & after bestfriend's solemnization

Salam

Hello pretties :) Sebenarnya tengah writing thesis Chapter 3 ni, boleh pulak break kejap and update blog kan :p Haritu dah janji nak cover story bestfriend kahwin. Cover story?!! Ececehh, reporter gitewww. I macam dah jadi anak angkat dah bila spent 4days & 4nights with the family. The first 2 nights tidur dekat rumah bestfriend dekat Bukit Tunku, KL. The next 2nights dekat Hotel Istana sebab reception 2 nights in a row for VIPs, close families and close friends. And the 3rd reception dekat rumah Bukit Tunku to celebrate with kawan2 sekolah, uni, etc.. buat the following weekend. 3 receptionssss? Haha,yup! Tu reception side perempuan je tu. I pun penat gila lembik tak cukup tidur semua. Demimu Izzati Syahirah :D

Izzati nikah Jumaat malam. I amik cuti Jumaat tu. Semangat tak? Semangat tak? Haha. After kerja Khamis tu, I balik rumah Subang, mandi2, packing2 baju untuk berhari2, pastu gerak terus Bukit Tunku after Isya'. Sampai2 je haruslah banyak benda nak kena buat kan.

 Decorating the door gift

Her last nite as a bachelor :')

Muka terpaksa? :p


Pasang pelamin in action


1/3 of the door gifts yg dah tampal segala bunga-reben

Izzati's mum still sibuk sorting out the guest list for receptions

Then we went to the designer's house to check out the reception dress. Haha! Dress still tak siap walaupun lusanya nak pakai. On the way to baru teringat nak kena beli telur untuk bunga telur. At 11pm!! Ni memang insiden paling kelakar cari telur tengah2 malam. Dah settle hal telur & dress, we went back home and I slept at 1.30am. Izzati still settlekan guest list. She came to the room around 3am. So funny that we thought we both slept well that night padahal masing2 tak tidur. I sakit gigi tiba2 so tak boleh tidur langsung. I guess Izzati tak tidur sebab nervous kahwin? haha. After settle subuh, we wrapped ourselves in the comforter and talk and talk and talk. Excited&sedih my bestfriend nak kahwin dah lagi beberapa jam. And I jumped off the bed, pegi dekat langsir, sambil bukak langsir I jerit "It's THE DAY!" and joget2 sikit :')

Malangnya, my sakit gigi teruk gila. After breakfast & tolong2 sikit, I went back to Subang and pegi dentist. Dentist suruh cabut gigi sebab gigi tu sebenarnya takde fungsi & takde space pun nak tumbuh habis. Minor surgery on the gum! grrr.. Dalam banyak2 hari kannnnnn! Balik dentist terus tidur 2jam & pegi Bukit Tunku balik. Pakaikan inai dekat pengantin & mandi2 siap2 for the night :)

 As usual, jadi mak andam aka personal stylist :p





 Encik suami Izzati, Fakhrul Hakim


Ayah pengantin perempuan

Sila focus pada pengapit yg comel tu k. HAHAHA! 

 Pengapit in action! :p



Sisters :)

Alololoooo

Crazinessss!


Semua excited tgk album tunang

With namie :)

Tolong pakaikan inai dekat adik Izzati pulak sebab Izzati and adik dia Athirah reception serentak, so baru kalut nak pakai inai untuk esok.

Cantiknya colourrrrr semuaaaaa



Tu sebesar2 gambar I dalam album tunang dia. Kan I personal stylist dia. haha. Kalau ada sesiapa nak I jadi personal stylist, sila contact manager I iaitu Nadiah Rashid. Eyh, macam familiar? :p


Alamak, terlama pulak update blog ni kan. Kalau writing thesis, baru 10-20minit dah tak senang duduk. Kalau update blog, setengah jam pun rasa macam 5minit. Oppss! Okbye, kena sambung thesis!

Sayang korang!

No comments:

Post a Comment